AH verkoopt Dal Voordeel abonnement voor € 29

Albert Heijn verkoopt deze week het NS Dal Voordeel abonnement voor € 29. Normaal kost het abonnement € 50. Het is voor het eerst dat NS abonnementen verkoopt via een winkelketen.

Al jaren verkoopt NS goedkope treinkaartjes via derden, bijvoorbeeld via de Albert Heijn. “Voor de mensen die actiekaartjes kopen is een abonnement vermoedelijk ook aantrekkelijk. Je hoeft maar een paar reizen te maken om het terug te verdienen. Al helemaal bij het actiebedrag van € 29” legt NS woordvoerder Hessel Koster uit.

Voorlopig eenmalig

Een Dal Voordeel abonnement geeft recht op één jaar lang 40% korting tijdens de daluren. NS stunt zelf vaak ook één of twee keer per jaar met het Dal Voordeel abonnement. Ook dan wordt bij acties de prijs van € 29 gehanteerd. Voorlopig is Albert Heijn de enige winkel die een NS abonnement met korting verkoopt. “Maar ik sluit niet uit dat we dit vaker gaan doen, het is een logische doelgroep” legt Koster uit. De woordvoerder wijst erop dat NS regelmatig experimenteert met verschillende soorten treinacties. “Wat werkt gaan we door” zegt hij. Of deze actie een succes wordt, is nog afwachten. Maar één ding is zeker, het Dal Voordeel abonnement zal minder vaak worden verkocht als een actieticket. Dat erkent ook Koster. “Het gaat hier niet om tienduizenden mensen”.

40% korting

De actieprijs van 29 euro geldt overigens alleen het eerste jaar. Het abonnement geeft 40 korting als er ingecheckt wordt op de volgende tijden:

  • vóór 6:30 uur ‘s ochtends
  • tussen 9:00 en 16:00 uur
  • Na 18:30 uur.
  • Zaterdag en zondag heel de dag.

De inchecktijd is bepalend. Wie om 6:30 uur incheckt, mag bij NS heel de reis afmaken met korting. Wissel je in de spits van vervoerder? Dan betaal je na de overstap het volle tarief. De check-in is bepalend voor het tarief van de volledige NS-reis, mits er niet langer dan 35 minuten tussen uit- en weer inchecken zit. Hou er echter rekening mee dat wanneer je de reis start in de spits, je de hele reis tegen spitstarief (dus zonder korting) zult reizen, ook wanneer je tijdens de daluren uitcheckt en binnen 35 minuten weer incheckt.

Ouderen (60 plussers) kunnen overigens 7 dagkaarten (keuzedagen) bijkopen voor slechts 24,50 euro. Per twee maanden kan er één keuzedagkaart gebruikt worden. Daarnaast is er één keuzedag die het hele jaar gebruikt kan worden.

Voorwaarden

©Treinreiziger.nl

Comments

comments

Related posts

Leave a Comment